Permanent, medicinskt ID?

(null)
En alltid lika het fråga i diabetesvärlden: tatuering eller inte? 

Jag tycker att det känns tryggt, och faktiskt med respekt för medmänniskor, att bära ett medicinskt ID. Lever man med ett medicinskt tillstånd som kan bli akut, eller bör hanteras specifikt vid olycka, så är ett informativt ID en förutsättning för rätt vård. Det kan vara ett armband, ett halsband, en nyckelring, ett mobilskal, en lapp i plånboken – eller en tatuering. Personligen har jag så svårt för att använda ett och samma smycke alltid, och det var en anledning till att jag för några år sedan skaffade min diabetestatuering. 

Mitt tatuering fyller tre syften:
1. Den utgör mitt medicinska ID, en säkerhet. 
2. Det är en icebreaker, när den ger upphov till nyfikna frågor och följdfrågor. Ett sätt att sprida kunskap!
3. Det är ett sätt för mig att kontinuerligt acceptera att sjukdomen är en del av mig, och påminna mig om alla de fantastiska möjligheter och erfarenheter som livet med sjukdomen ändå har gett mig.

Alla gör som de vill, alla hittar sin approach till sjukdomen. Det här har varit min väg – men jag har haft förmånen att se andra låna min design till egna tatueringar. Se de tre bilderna under min tatuering. Jag blir så stolt! 

Så: har du ett medicinskt ID? Hurdant? 

_________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 10,3 mmol/liter.
1 kommentar
Linnéa

Jag har funderat på att skaffa en diabetes tatuering, dock har jag fastnat vid Molly Sandéns o tycker att den är hur fin som helst men tänker istället att typ skriva diabetes i skrivstil på ena långfingret!