Våga visa verkligheten ibland

Inatt sov jag inte många timmar. Första halvan av natten var jag uppe gång på gång för att häva låga blodsocker, och andra halvan försökte jag pressa ned rekylhöga blodsocker. När jag vaknade på morgonen kändes det som en lastbil hade kört över mig... och sedan backat tillbaka och plattat till mig en gång till. 
 
Men när jag öppnar upp Facebook eller Instagram för dagen, möts jag bara av bilder på sminkade ansikten, poserande kroppar och glada miner. Genast tas jag ett steg tillbaka och tycker illa om att jag både känner mig trött, och ser ut därefter. Jag övervägde då att klä på mig fina kläder, locka håret och sminka mig som vanligt. Men samtidigt tänker jag: varför då? Idag mår jag som jag mår - och jag har faktiskt förmånen att kunna arbeta hemifrån. 
 
Våga visa verkligheten ibland.
Ibland är jag tillfixad, pigg och fräsch som på bilden till höger. Ibland inte. Ibland går jag runt i mjukiskläder med oborstat hår, osminkad och pressar i mig koffein för att ta mig igenom dagen - som på den vänstra bilden idag. Jag är lika mycket jag på bägge bilderna, lika mycket värd.
 
Tänk på alla de som finns på sociala medier. Som mår dåligt över de perfekta ytor som de möts av. För det är just det de är - ytor. Ingen mår bra HELA tiden, och väldigt få mår så bra som de gärna vill få det att se ut som. En bild säger inte alltid mer än 1000 ord.
 
Med typ 1-diabetes har jag i perioder fler dåliga dagar än bra - men det gör inte mig sämre på något vis. 
 
Så våga visa hur det verkligen ser ut ibland. För din skull, och för alla andras skull.
Och glöm inte bort att vara lika snälla mot varandra online som ni skulle varit i verkligheten. Ingen tycker om ett troll!
 

 
Blodsocker i skrivande stund: 7,2 mmol/liter.
1 kommentar
Jeaneth

Du är bara så fantastisk:))