Up up and away

(null)
För drygt fem år sedan flyttade jag till Göteborg. Jag hade satt sikte på Västkusten sedan jag spelade Gothia Cup när jag var 15 år, och jag var antagen till att studera arkitektur på Chalmers. Knappa året senare flyttade jag in i min nuvarande lägenhet, se bilden till vänster. 

Med dessa 41 kvadrat som utgångspunkt har jag upplevt en massa under 4,5 år. Jag har studerat, drivit eget företag, bloggat modererat, skrivit ledare, jobbat som kommunikatör, som rekryterare, skaffat mig vänner för livet och haft mina ups and downs. 

Nu har jag flyttpackat i flera veckor, se bilden till höger, och imorgon går lasset med mina grejer till Jönköping. Jag ser så fram emot att påbörja ett samboliv – och att kunna växla upp mitt diabetesjobb igen. Jag har precis öppnat upp för föreläsningsbokningar igen (maila diabetesia@hotmail.com!), så jag ser verkligen fram emot att få komma ut och prata igen!

Men nu – packningens slutspurt. Vi hörs när jag är smålänning igen!

____________________________

Blodsocker i skrivande stund: 11,0 mmol/liter.
0 kommentarer

Mitt i flyttkaoset

Hej på er, alla fina! 
 
Här sitter en trött tjej i en lägenhet där det mesta är nedpackat i flyttlådor. Jag vet knappt vart jag har mina kläder, bestick, mediciner eller handdukar är längre.. Jag har flyttat två gånger tidigare i mitt vuxna liv, men i min nuvarande lägenhet har jag bott fyra år - och har under den tiden hunnit samla på mig en heeel del grejer. Att flyttpacka är jobbigt! 
 
Jag fick på förhand tips om att sänka basalen och ha sötsaker nära till hands under packandet. Och SOM det tipset har kommit väl till pass! När huvudet går på högvarv, benen springer i trappor mellan källar- och vindsförråd, och armarna bär på tunga lådor - då kan jag lova att blodsockret sjunker som en STEN. Jag har haft väldigt låg insulinåtgång och jobbat mig igenom både en och två godispåsar..! 
 
Imorgon ska jag till min diabetesläkare för att stämma av läget, och få en remiss till ny läkare i Jönköping. Som diabetiker är det ju inte bara grejer som ska flyttas - utan även vården. Det är lite att pyssla med.. Vi kommer behöva lite tid att packa det sista, köra fram och tillbaka, packa upp och komma i ordning. Ha lite överseende med min bloggfrekvens en liten stund framåt.
 
Under tiden, hör gärna av er med önskemål om bloggämnen för framtiden, och följ mig på Instagram HÄR.
 
Ta hand om varandra - och er själva! 
 
__________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 6,0 mmol/liter.
2 kommentarer

Vår blå månad är på ingång!

Nu är det inte många dagar kvar till vår blå månad, då vi jobbar lite extra för att sprida kunskap och sticka hål på fördomar kring diabetes i alla dess former. Den 14:e november är det den stora, internationella Världsdiabetesdagen.
 
Jag har ovanligt lite diabetesjobb inplanerat i november i år, mest för att vi ska flytta i början av månaden. Men jag ska gå på Diabetesgalan, jag ska blogga, och jag Instagrammar (HÄR) som vanligt.
 
Utöver det försöker jag alltid jobba litegrann med "passiv marknadsföring", genom mitt mobilskal och min blå pin på jackan. Och min tatuering då, såklart! 
 
Det är alltid viktigt att vara öppen, sprida kunskap, och våga ge svar på tal - inte bara en dag eller månad om året. Allt för att göra skillnad i det långa loppet. Men för de som inte orkar eller hinner (helt förståeligt - en kronisk sjukdom är ju många gånger jobbigt nog!) kan det vara en chans att göra en viktig punktinsats. 
 
Gör du något speciellt för att lyfta upp vår blå månad, och kanske framförallt Världsdiabetesdagen? 
 
___________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 12,8 mmol/liter.
0 kommentarer