Med bukspottkörteln på höften

(null)
Hade någon för tio år sedan sagt till mig att jag resten av livet skulle komma att bära ett organ externt, hade jag inte förstått. Externt? 

Sedan knappt tio år tillbaka bär och hanterar jag min "bukspottkörtel" externt. Min insulinpump är min starkaste livlina, och jag vet inte hur mitt liv hade sett ut utan den. Det som kroppen vanligtvis sköter automatiskt, hos en frisk person, sköter vi med typ 1-diabetes manuellt. Det är rätt häftigt när man tänker på det - vad vi klarar av!

Jag använder mig av Medtronics pump MiniMed 640G med SmartGuard (CGM). Om inte så länge introduceras deras nya pump, 670G, i Sverige. 
Då jag redan har fått en del frågor om den, tänkte jag klargöra direkt: jag kommer inte testa 670G:n på samma sätt som jag gjorde med 640G:n. Detta av flera anledningar, men de två främsta är: 

1. Jag står inför stora förändringar i livet framgent. Jag ska flytta ifrån Göteborg och till Jönköping. Jag ska inleda ett samboliv och lära mig en helt ny stad. Det blir för många omställningar på en gång för att samtidigt byta pumpsystem. 

2. Jag är väldigt nöjd med den behandling jag har idag, och tror mycket på "varför ändra ett vinnande koncept". 

Men - jag är såklart nyfiken! Så om ni vet med er att ni ska testa det nya systemet, hör gärna av er med recensioner! 

Nu ska jag invänta att Calle kommer hem, och så ska vi ha en lugn helg, utöver en del flyttpackande. 

Ta hand om er!

_______________________________

Blodsocker i skrivande stund: 7,5 mmol/liter.
1 kommentar
Jeaneth

Hej har haft min diabetes typ 1 sedan -1969, hänt saker har det gjort med min resa som diabetiker. Tänkte få ställa en fråga? Jag har fått defekt som innebär att jag inte känner mina låga blodsocker, har en dexcom som larmar. Är jätte känslig mot insulin, tar inte så många enheter. Tror du att en pump skulle vara ngt för mig? Likadan som du har? Vilket jag förstått kan stänga av vid högt och lågt blodsocker. Är mkt nyfiken. Tack snälla för det du gör och din tid:)

Svar: Hej Jeaneth! Tack för dina ord! Tyvärr kan inte ag svara på det, utan att det kan betraktas som medicinskt råd, och då jag inte är medicinskt utbildad kan jag bara tipsa dig om att prata med din läkare. För min del är pumpen guld värd, men vi är alla väldigt olika. Stort lycka till! Kram, Sofia
Diabetesia