Livet som typ 1-entreprenör

Hej på er!
 
Nu var det ett tag sedan jag bloggade igen, men jag är alltid lika glad när jag får en stund över att sätta mig ned och blogga. Generellt sett är Instagram (klicka HÄR) min mest uppdaterade kanal, och bloggen ett ställe där jag kan nå många, lyfta problem och/eller nyheter, uttrycka längre tankar eller bilda opinion. Ibland tar inte orden slut och då lämpar sig bloggen bättre än Instagram-captions. 
 
För tillfället går livet i 120 km/h, det märks verkligen att Sverige vaknar igen efter semestern! Jag har själv inte tagit särskilt mycket semester i sommar, utan jobbat på med mina projekt. Just eftfersom många andra inte jobbar då, är jag ofta som mest effektiv under sommaren. 
 
För tillfället bollar jag ett gäng olika uppdrag:
  • Jag är patientambassadör för det nya onlineforumet Pioneers Young, ett "safe space" för unga personer som lever med typ 1 diabetes, 13-30 år.
  • Jag frilansar på lite olika fronter för Barndiabetesfonden.
  • Tillsammans med min goda vän, och tillika typ 1-entreprenörkollega, jobbar jag med ett stort informationsprojekt som kommer göra stor skillnad.
  • Tillsammans med Region Jönköping bidrar jag med patientperspektiv i ett utvecklingsprojekt, som syftar till att lyssna på patienten för en bättre framtida vård. 
  • Jag är hedrad att även få sitta med som jurymedlem för utdelningen (som sker den 14 november) av Cristina Stenbecks The Maximus Prize.
  • Jag föreläser på olika platser och i olika sammanhang lite då och då - bokningsförfrågningar skickas till info@diabetesia.se.
  • Jag sköter mitt företag och allt det kommer med - blogg, bokföring, marknadsföring, kompetensutveckling, relationsbyggande........
Så om jag ibland verkar lite distant här på bloggen, kan ni med 110 % säkerhet hitta min närvaro någon annanstans! För många år sedan, när jag startade Diabetesia, lovade jag att inte sluta arbeta med typ 1-frågor förrän den dagen då vi ser en väsentlig skillnad.
Det löftet gäller än. 
 
Igår var jag i Linköping på uppstart för Barndiabetesfondenuppdraget, imorgon ska jag på ett lite större diabetesmöte i Örebro och på fredag ska jag nedåt Skåne för ett nytt samarbete som än så länge är lite hemligt... På söndag ska jag och C till Vadstena på välgörenhetskonsert å Barndiabetesfondens vägnar. Busy, busy bee! 
 
Livet som egenföretagare är fantastiskt, svårt, spännande, läskigt, utvecklande, utmanande och en massa mer. Det är ingen ny arbetsform men branschen är inte helt van vid oss frilansare/bloggare/influencers/opinionsdrivare/entreprenörer ännu. Det gör det tidvis svårt, men oftast är utmaningen bara rolig och jag lär mmig nya saker varje dag!
 
Mitt mål är att ett liv med typ 1 diabetes inte ska kännas ensamt. Att ett liv med typ 1 diabetes inte ska kännas övermäktigt. Att ett liv med typ 1 diabetes i framtiden bara är... ett liv. För det ultimata målet är ju såklart att ingen ska behöva dras med den här sjukdomen. 
 
Men målet är också att höja patienter i allmänhets röster - inte bara rörande typ 1 diabetes. Jag lever med tre kroniska sjukdomar, så jag har gott om erfarenhet av vården. Jag förespråkar öppen kommunikation patient, vård och industri emellan. Det vinner alla på i längden.
 

Blodsocker i skrivande stund: 9,2 mmol/liter.
0 kommentarer