Mini hypo treats

Hej hej hallå! Jag tog ett semesterbreak från bloggen, men börjar komma tillbaka nu. Semester har jag i och för sig inte haft någon (cons of being egenföretagare..), men jag har försökt dra ned på jobb där jag kan. 
 
Min sommar har bestått av glass, sol, hundpromenader, Öland, Calle, vänner och lugn. Och jobb. Och ett svängande blodsocker. Värmen kan verkligen göra att mitt blodsocker antingen sticker rätt upp eller rätt ner. Det gäller att vara beredd med både insulin och socker, haha..! 
 
Igår var jag ute och sprang, första milen på...  typ ett år? Länge iallafall. FÖR länge. Jag insåg hur skönt det är med långa löpturer - och jag inser idag hur mör kroppen blir. Och hur påverkat blodsockret blir. Jag var låg inatt, idag på morgonen och nyss igen. Jag blir KNÄPP! 
 
På grund av alla dessa känningar, och de extra kolhydraterna jag får trycka i mig på grund av dem, har jag börjat variera mina "hypo treats" ordentligt. Saft, isglass och frukt går före druvsocker de gånger då jag har det till hands. Så mycket godare...!
Men även Nutella är en favorit - och hur söta är inte de här miniburkarna?!
 
Vad äter ni när ni blir låga? Alltid druvsocker - eller har ni någon annan favorit? 
 
(Frågar man vården så rekommenderas inte choklad eller annat med fett i eftersom det förlänger processen att höja blodsockret. Så jag bör nämna att jag alltid äter druvsocker eller dricker juice när jag är riktigt låg - och Nutella eller liknande när jag är på väg nedåt eller har en mild känning.)
 

Blodsocker i skrivande stund: 5,3 mmol/liter.
0 kommentarer