Vill du vara med och hjälpa?

Ibland får jag meddelanden från (ofta unga) personer med typ 1 diabetes som undrar hur jag kom dit jag är idag. Jobbandes på heltid med diabetesfrågor. Personer som själva vill ge sig in i branschen och göra skillnad. Jag blir alltid lika glad över att se ett begynnande och växande engagemang, och försöker coacha bäst jag kan. Vi behöver ju bli fler, våra röster måste höjas för att allt fler ska höra dem!
Men det är svårt, för det finns ingen solklar väg att gå. Inget självklart och vinnande koncept. Att driva eget företag inom typ 1 diabetes-nischen är fortfarande väldigt nytt och få har banat väg före mig. 
 
Men jag brukar alltid säga att det bästa är att börja smått, med något som inte känns överväldigande och oöverkomligt. Det kan vara en pärs att både jobba och leva med en kronisk sjukdom, så det är bra att doppa fötterna i vattnet innan man dyker i - om ni förstår vad jag menar?
 
Idag jobbar jag med ett gäng olika spännande projekt, och i ett av dem skulle jag nu behöva ER hjälp. Kanske är det den perfekta möjligheten för dig som vill jobba mer med diabetesfrågor - ett sätt att stoppa tårna i vattnet, liksom.
 
Ett stort informationsprojekt ska snart lanseras, och till det behöver vi era röster. Era erfarenheter. Ni som lever med typ 1 diabetes varje dag. Men även ni som lever som anhörig till någon med typ 1 diabetes. Det handlar om att svara på ett par frågor på ett ämne inom T1D. Vi kommer sedan plocka citat från era svar och använda i projektet.
 
Vill du vara med och hjälpa? Gör såhär:
 • Skicka ett mail till info@diabetesia.se - med "T1D projekt" skrivet i ämnesraden.
 • Skriv i mailet vad du heter och hur länge du (eller din anhöriga) har haft typ 1 diabetes.
 • Skriv vilket eller vilka (max 3 st) av följande ämnen du vill svara på ett par frågor kring:
 1. Symptom vid insjuknande/första tiden på sjukhuset
 2. Höga/låga blodsocker/ketoacidos
 3. Komplikationer
 4. Mental hälsa
 5. Hjälpmedel (insulinpump, CGM, FGM etc)
 6. Träning
 7. Kost/alkohol
 8. Sex/graviditet
 9. Mötet med vården
Du kommer sedan få mer information om projektet mailledes, och kan där ställa alla frågor du har. Vi kommer inte kunna garantera att allas bidrag kommer med - men all hjälp uppskattas massor! Tillsammans är vi starkast.
 
(Sista dag att bidra är 23/8)
 

 
Blodsocker i skrivande stund: 7,5 mmol/liter.
0 kommentarer