Det fina i ett face-to-face-möte

Nu är det ett par veckor sedan jag var i Alingsås och fick hålla ett par föreläsningar om typ 1-diabetes. Jag blir fortfarande alldeles varm i hjärtat när jag tänker tillbaka på den fina dagen.. Under förmiddagen fick jag prata inför - och framförallt, MED - ett gäng härliga, unga tjejer. Och på eftermiddagen samlades anhöriga, vuxna typ ettor och nyfikna för att lyssna. 
 
Det är något helt klart speciellt med att komma ut och få till sådana här face-to-face-möten. Det är knepigt att få ett grepp om ens följare och läsare genom datorskärmen, och det är en av anledningarna till att jag älskar att komma ut och träffa folk såhär! Att få prata, diskutera, skratta och bara umgås med de som går igenom samma sak som jag. Och att möta de föräldrar och andra anhöriga som har ett sånt oerhört stöd och sådan kärlek inom sig. Det är så fint.
 
Med de unga tjejerna pratade jag om att acceptera sin sjukdom, om att våga visa, om hur viktigt det är med bra kompisar och stöd från familjen. 
Under eftermiddagens pass låg fokus mer på hur man som anhörig kan hjälpa till i den dagliga kampen - utan att för den delen göra typ 1-diabetikern beroende av hjälpen eller upplevas som "tjatig". 
 
Och - för första gången hade jag med mig Bolus som assistent under dagen! Han var alldeles stissig och lycklig över att få vara i ett rum med så många människor - och turligt nog var även Calle med mig som hade koll på Bolus när jag pratade. Annars kanske fokuset hade varit något tudelat.. 
 
Dagen avslutades med några ord från arrangörerna, och med att jag fick en så vacker blombukett att ta med mig hem som minne. Det är riktiga eldsjälar med hjärtat på rätt ställe som ordnar sådant här - ni får aldrig glömma hur viktiga ni är!
 
Jag känner mig så lyckligt lottad som får göra det här. Verkligen. Det är en kamp att driva eget företag, men det är sådana här dagar som gör det värt det - tusenfalt. 
 
Efter Alingsås har jag landat tillbaka i vardagen i Jönköping, och bollar ett helt gäng spännande projekt. Jag ser fram emot att kunna berätta mer för er! 
 

Blodsocker i skrivande stund: 12,7 mmol/liter.
0 kommentarer