Föreläsning i Falkenberg

Varför är det så viktigt att hjälpmedelsindustrin kopplas ihop med patienten? Hur fungerar egentligen Sveriges diabetesvård idag? Och hur kan vi tillsammans förbättra den i framtiden?
 
Det här var ämnen jag tog upp och pratade kring under min föreläsning i Falkenberg i torsdags. Jag var inbjuden av företaget Glooko (tidigare Diasend) för att på deras interna konferens tala om typ 1-diabetes ur en patients perspektiv. Det var mycket trevligt att få mingla med personalen på ett så utvecklingstörstigt och snabbt växande företag som Glooko. 
 
Under en timme talade jag (på engelska!) om min "diabetesresa", min karriär och min syn på sjukvården idag och imorgon. Det ställdes många intresserade frågor, och jag fick ta del av mycket bra feedback efteråt. Det satt både diabetiker, föräldrar till barn med diabetes och allmänt nyfikna människor i publiken. Jag uppskattar verkligen att företag tar sig tid att visa upp patientens perspektiv i det hela - något som tyvärr annars alltför ofta glöms, eller prioriteras, bort. 
 
Under helgen har jag kopplat bort jobbet, och laddat upp batterierna ordentligt. Sovmorgnar, god mat, långpromenader med Bolus och Calle, brunch med en kompis - och så himla fint väder..!
 
På lördag håller jag nästa föreläsning, då i Alingsås. Det finns fortfarande några platser kvar - och det är gratis och öppet för alla. All info om föreläsningen i Alingsås hittar ni HÄR. Hoppas att vi ses där?!
 

Blodsocker i skrivande stund: 11,4 mmol/liter.
0 kommentarer