Att resa med typ 1 diabetes

Imorgon lyfter vi mot USA och Los Angeles för att semestra med min familj och fira att min storebror tar examen. Det ska blir så skönt med ett break från vardagen efter en ganska intensiv jobbperiod - men att packa för att resa som typ 1-diabetiker kräver lite planering. 
  • Vad behöver jag ha med mig, och hur mycket av allt? Gärna dubbelt upp, just in case...
  • Har jag allt på recept/uthämtat? Om inte, se till att göra det i GOD tid innan take-off.
  • Om det jag har går sönder, vilken back-up har jag med mig? I mitt fall en extrapump och insulinpennor.
  • Var packar jag det bäst? Helst och mest i handbagaget, eftersom temperaturen i lastutrymmet där det incheckade ligger kan bli väldigt låg.
Jag är så tacksam att kunna resa med ryggsäcken från T.A.D.1 (den finns att köpa HÄR!) som jag fått, som har fack (och kylfack) för alla diabetesprylar, men också för allt annat man kan tänkas behöva ha i handbagaget. ALLT på bilden får plats i den grå ryggsäcken, och då känns den inte ens särskilt fullpackad! 
 
Jag packar alltid med mig ordentligt med druvsocker, men också ett par bars ifall jag blir hungrig eller halvlåg. Denna gång blev det två varianter av Nick's och en av Gainomax.
För övrigt ska det bli så spännande att se, då flygbolaget vid bokining av våra biljetter erbjöd "Diabetesmeny" på flyget. Vad kan det tänkas innebära...?
 
Nehej, nu ska vi gosa lite extra med Bolus innan vi lämnar honom till bästa hundvakterna, och sedan packa det sista. Jag kommer förmodligen inte prioritera att blogga under veckan i L.A., men däremot hålla mitt Instagramkonto uppdaterat. Det hittar ni HÄR
 
Ta hand om er, så hörs vi snart! Vacation mode: ON.
 

 
Blodsocker i skrivande stund: 8,4 mmol/liter.
0 kommentarer