En kväll i Barndiabetesfondens tecken

Min gåshud har fortfarande inte riktigt lagt sig efter gårdagens event i Vadstena..! Jag vet inte om det går att göra allt rättvisa i ett blogginlägg, men jag gör ett försök. 
 
Tillsammans med den folkkäre Kjell Bergqvist har den fantastiske Fredrik Särnehed under en period jobbat med att få ihop en välgörenhetskonsert med påföljande bankett i Vadstena Klosterkyrka. Alla jobbinsatser både inför och under själva eventdagen har varit helt ideella - för att alla intäkter skulle kunna gå direkt till Familjen Bergqvists insamlingsstiftelse och Barndiabetesfonden. Fredriks dotter Mathilda lever med typ 1 diabetes, och den skillnad som Fredrik gör på olika håll och kanter kan utan att överdriva anses ovärderlig.
 
Jag och Calle rullade uppåt i landet igår eftermiddag och mötte upp Elin med familj utanför Vadstena klosterkyrka. Vid fyratiden klev Kjell och Fredrik upp tillsammans med kyrrkans representant och påannonserade Helén Sjöholm och Tommy Körberg. Deras framträdanden var.... fullkomligt magiska. En riktig barndomsdröm gick i uppfyllelse i och med "Gabriellas sång" och "Stad i ljus".
För att se lite videos från klosterkyrkan - kolla mitt Instagraminlägg HÄR
 
Efter kyrkan rörde vi oss mot Vadstena slott där en bankett var uppdukad för över 300 personer (!). Alla servitörer och servitriser jobbade också helt ideellt under kvällen - vilken grej att se hur alla hjälps åt för den goda sakens skull! 
 
Business ladies vs. half-bionic heroes?
 
Fredrik och Kjell visade varsin video om insamlingsstiftelsens många nyttoområden och Barndiabetesfondens viktiga jobb. Sedan högg alla in på förrätt, huvudrätt och dessert som varvades med underhållning av Natalie Bergqvist, Martin Stenmarck, Hanna von Spreti - och sist men inte minst Molly Sandén. Det var så vackert och trevligt! Och också SÅ kul att träffa och prata med Molly lite igen, nu var det ett tag sedan sist. För er som inte vet, driver vi Diabetesteam1 ihop på Instagram :-)
 
Jag är så tacksam att få vara del av ett nätverk av människor som vill - och GÖR - så mycket gott. Tänk vad driv, omtanke och glöd kan leda till. En såhär fantastisk kväll där massor av pengar går till välgörande ändamål. Allt för att vi en dag ska kunna säga "Jag har HAFT typ 1 diabetes". Det ska gå. Det bara måste gå. Men vi kommer behöva göra det tillsammans.
 
Tack Kjell och Fredrik - och alla andra som var del av den så lyckade kvällen!
 

Blodsocker i skrivande stund: 4,8 mmol/liter.
0 kommentarer