Person, patient och pratglad

Long time no see, hörrni! Livet springer verkligen iväg med långa steg ibland... Det känns som om det var midsommar nyss tycker jag, men så har visst redan både halloween, jul och nyår passerat. Whoops. Jag är alltsom oftast aktiv på Instagram, men bloggen har blivit lite lidande i ett i övrigt högt arbetstempo med många spännande projekt.
 
Anyway, anyhow... Igår var jag iväg på årets första föreläsning! Det känns så gott att kickstarta året med något av det absolut roligaste jag vet :-)
 
Jag var inbjuden av Rubin Medical att prata om mitt liv med typ 1 diabetes, den karriär jag har byggt "på" sjukdomen - och min syn på vikten av bra medtechprodukter. De höll en internkonferens på The Lodge - ett jättemysigt konferens- och hotellställe utanför Malmö. Bara se på denna magiska entré upp till husen - hur fint?!
 
Från Jönköping till The Lodge är det dryga 30 mil enkelväg, så jag hoppade in i bilen långt innan väckarklockan i vanliga fall ringer och satte av nedåt landet. Det är något alldeles lugnande över att köra bil, tycker jag. Som egenföretagare har jag ofta många bollar i luften och mycket att göra. Att köra bil tvingar ned antalet bollar i luften till en, max två. Jag kan ta lite jobbsamtal, men i övrigt är det fullt fokus framåt. Har alltid tyckt om att köra bil! 
 
Jag berättade om mitt liv med typ 1 diabetes, en diagnos som landade i knät på mig när jag var femton år. Snart tolv år sedan! Jag pratade om problematiken med okunskap och fördomar, men också mycket om hur jag jobbar i sociala medier med att stärka andra som lever med samma sjukdom. Att inte gömma undan sin T1D, utan snarare visa upp den med stolthet. Att vända något negativt till något mer positivt. Om hur segrar känns dubbelt så bra när man överkommer de hinder som står framför en.
 
Men jag pratade också om min första månad som Tandem T:slim X2-, Dexcom G6- och Basal IQ-användare. Jag startade ju upp mitt nya pumpsystem i början av december, och stortrivs verkligen med det! Eftersom Rubin Medical är Tandemrepresentanter i Sverige var de självfallet väldigt nyfikna på just denna delen av presentationen :-) 
 
Jag har varit testperson i Region Jönköping några veckor innan Basal IQ funnits tillgänglig. Och jag har verkligen inte blivit besviken. De främsta fördelarna ur mitt perspektiv är den kalibreringsfria CGM:en och att paus-innan-lågt-systemet för insulinet är så precist. Det har gjort att jag har sluppit en massa rekyler och onödiga höga värden, och därmed faktiskt redan sänkt mitt HbA1c lite - något som jag var glad att kunna berätta för Rubin på plats igår!
 
Föreläsningen avslutades med ett gäng kluriga och engagerade frågor från åhörarna. Det är så roligt när man tydligt märker att de som lyssnar 100 %-igt tar in vad man säger!
 
Innan jag rullade tillbaka hemåt igen tog vi en gruppbild på hela, glada Rubin-familjen. Det här teamet har verkligen en härlig sammanhållning som snuddar på familjär känsla, och varje gång jag träffar dem tar det emot litegrann att åka därifrån. Det märks verkligen att de här människorna KAN typ 1 diabetes och bryr sig om sina kunder (oss patienter) som om de vore del av teamet. 
 
Nu är jag taggad långt upp över öronen att få sätta resten av 2020 i rullning! Jag har mängder av spännande uppdrag, projekt och initiativ på gång. Hoppas att ni vill hänga på! :-)
 

 
Blodsocker i skrivande stund: 6,2 mmol/liter.
 
1 kommentar