Hur mår ni i värmen?

En riktig sommarvärme har dragit in över landet de senaste dagarna, och för många kan värmen vara överväldigande och tuff. För någon med typ 1 diabetes kan värmen också ställa till med lite problem, så därför ville jag kika in här och ställa frågan:
 
Hur mår ni i värmen?
 
Många reagerar med ett betydligt lägre blodsocker när det är varmt ute, kanske eftersom kroppen får jobba mer för att hålla ned temperaturen? En del andra får ett högt blodsocker, då kanske av anledningen att insulinet snabbt blir dåligt om det utsätts för värme och/eller direkt solljus. 
 
Andra vanliga sommarproblem i diabetesvärlden är att diverse gadgets lättare lossnar från kroppen. Oavsett om du använder FGM, CGM och/eller en insulinpump så kan svetten som värmen leder till - och badande och simmande - göra att plåstret lättare lossnar. Det kan kännas frustrerande, men jag tycker mig se det dyka upp diverse olika, smarta hjälpmedel för att få allt att sitta kvar. Plåster, armbindlar m.m. 
 
Själv har jag klarat mig ganska okej i värmen. Mitt blodsocker har varit lite åt det höga hållet, men nu har jag börjat byta reservoar lite oftare för att åtminstone undvika att insulinet tappar verkan. Det tycker jag verkar funka bra! 
 
I övrigt har mycket fokus legat på att starta upp lite nya, spännande konsultuppdrag (håll ögonen öppna för detta imorgon!) - och att parallellt med det planera bröllopet. Nu är vi nere på bara 6 korta veckor (!) innan jag och Calle ska gifta oss, så vi har massor av spännande bröllopsbestyr att stå i. 
 

Blodsocker i skrivande stund: 6,7 mmol/liter.
0 kommentarer