Prata T1D och träning med andra T1:or!

Att röra på sig mår vi alla bra av - och kanske lite extra nu när vardagen har ställts om litegrann och vi spenderar mer tid i hemmet. Och då talar jag inte främst om maratonlöpningar eller bergsbestigningar - utan rörelsen i vardagen.
 
Själv har jag satt "lagom" mål - sådana jag vet att jag klarar/orkar/hinner uppnå i balans med jobb och privatliv. För min del handlar det om 30 minuter på min spinningcykel och minst 10 000 steg varje dag. Med det i ryggsäcken känner jag att både ork och sömn blir bättre - för att inte tala om blodsockret. Det blir en hållbar träning som funkar för mig, som varken sliter ut kroppen eller ambitionen. Annars har jag väldigt lätt för att starta upp en överambitiös träningsrutin som sedan faller efter två-tre veckor när tiden blir för knapp eller orken tryter... Någon som känner igen sig?
 
Nu på torsdag kommer jag och Irina (från @mindiabetesvardag) att prata om just träning och typ 1 diabetes i en virtuell fikastund på Pioneers Young. Det är ett onlineforum för alla mellan 13-30 år som lever med typ 1 diabetes - helt gratis och fritt från reklam. En gång i veckan anordnas en digital fikastund för alla medlemmar, där man helt enkelt kan sätta sig framför datorn med en kopp kaffe och prata med andra i samma sits. 
Den här gången ska vi tackla kolhydrater, insulin, hjälpmedel och upplägg - allt kopplat till just träning. Vill du vara med? Ansök om medlemsskap HÄR.
 
Jag vill också passa på att tipsa om Sockertoppen IF's virtuella springutmaning som äger rum nu på lördag (30 maj) runtom i landet. Även om det var ett tag sedan jag sprand ska jag försöka hänga på. Läs mer - och delta du också - om den HÄR
 
Nehej, nu ska jag strax stänga ned laptopen för idag och ta med mig Bolus ut på en långpromenad :-)
 

Blodsocker i skrivande stund: 5,0 mmol/liter.
0 kommentarer