Hur mår du?

När frågade du någon det senast? När frågade någon DIG det senast? Inte bara "Hur är läget?" eller "Vad händer?", utan en uppriktig och ärligt omtänksam fråga - "Hur mår du?".
 
Det är underliga tider vi lever i just nu. Verkligen. COVID-19 och dess tragiska följder ska inte på något sätt förminskas men samtidigt är det så, så viktigt att vi tänker på den värld som kommer stå kvar när pandemin har blåst över. Vilket samhälle kommer vi då få leva i? Hur kommer vi må? Vilka initiativ kommer finnas kvar, och vilka kommer ha strukit med? Vilka människor kommer ha fått kämpa hårt för sin mentala hälsa?
 
Av flera anledningar har jag inte bloggat på ett tag:
1) Livet har varit lite upp och ner, och mitt egenföretagande har blivit lidande. Jag har därför lagt mycket fokus på de uppdrag jag har rullande, och potentiella kommande uppdrag. Att vara sin egen chef är ofta en positiv sak - men i sådana här tider blir det tydligt att de som är småföretagare ofta saknar många av de säkerhetsnät som en anställd har.
2) Jag har gått igenom ett skov av min Ulcerösa Kolit, som på grund av kortisonbehandling har ätit upp mycket av min energi en tid.
3) Huvudet har helt enkelt haft fullt upp på andra håll, och då finns inte det kreativa riktigt över till bloggen.
 
Kanske blir det ytterligare en paus härifrån. Men jag finns på Instagram mer frekvent (här!), och jag är snart tillbaka på bloggen också. Men tills dess ville jag kika in här och ge er en tankeställare som gått varm hos mig på senare tid: Hur mår du? På riktigt? Innerst inne? Och när frågade ni varandra hur ni mår senast? I sådana här tider är det av yttersta vikt att vi tar hand om varandra och oss själva. Så att samhället har något att stå på när Corona är i det förflutna. 
 
Var rädda om er, var pålästa - men alltid källkritiska, var medvetna om människor runt er - och tvätta händerna.
 

Blodsocker i skrivande stund: 7,0 mmol/liter.
0 kommentarer